Цветанов се похвали на Клаус с дефицита и инфраструктурните амбиции

Цветанов се похвали на Клаус с дефицита и инфраструктурните амбиции
Цветан Цветанов (вдясно) и Вацлав Клаус (вляво) обсъдиха евентуално сътрудничество в сферата на сигурността и полицейските власти, както и в развитието на туризма. Снимка: МС
A A+ A++ A

Президентът на Чешката република Вацлав Клаус изрази пълната подкрепа на страната си за присъединяването на България към Шенгенското пространство.

В рамките на посещението си в България във вторник Клаус се срещна с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър Цветанов се е похвалил на чешкия президент с ниския бюджетен дефицит на България въпреки световната финансова и икономическа криза, както и с инфраструктурните планове на правителството.

Сред приоритетите в политиката на българското правителство той посочи осигуряването на заетост за младите хора в България, намаляване на безработицата в страната и интеграцията на ромското население.

Президентът на Чешката република прояви интерес към Рамковата програма за интегриране на ромите в българското общество (2012–2020 г.).

Цветан Цветанов и Вацлав Клаус обсъдиха евентуално сътрудничество в сферата на сигурността и полицейските власти, както и в развитието на туризма.

Министър Цветанов извини отсъствието на правителствения ръководител Бойко Борисов от срещата заради „служебни ангажименти“ по справянето с кризата в Кърджали.

„Като бивш премиер проявявам пълно разбиране и моля да предадете поздравите ми на г-н Борисов, с когото лично говорихме за моето посещение в България още преди година“, каза Вацлав Клаус.

#Вацлав Клаус #Чешката република #президент #вицепремиер #Цветан Цветанов #Бойко Борисов #Шенген #безработица #дефицит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"