Петко Цветков: Обвиняват ни за "Сребърна", защото е настъпен Цеко Минев

Петко Цветков: Обвиняват ни за "Сребърна", защото е настъпен Цеко Минев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Винаги, когато Зелените или други природозащитни организации настъпят по мазола Цеко Минев и свързаните с него фирми, както и онези които разрушават природата в Пирин и имат мераци във Витоша, председателят на сдружението “Природата за хората и регионите” Филип Цанов излиза с обвинения. Целта е да се отклони вниманието от реалния проблем - трябва ли да съществува концесионен договор с „Юлен АД“ при положение, че години наред ощетява финаново страната, нарушава природозащитните закони и работи срещу развитието на устойчив туризъм.

Така коментира пред Novinite.bg съпредседателят на Зелените Петко Цветков обвиненията, че природозащитни организации присвоили над 30 млн. лева покрай резервата „Сребърна“. Цветков е също ръководител проект и координатор "Зелен пояс" и "Натура 2000".

В публикация на вестник „Труд“ /“Зелените лапнали над 30 млн. лева покрай „Сребърна“ от 24 февруари/ се казва, че мними защитници на природата взели най-малко 30 млн. лева, имитирайки че опазват резервата „Сребърна”. В същото време езерото всекидневно е заливано с фекалии.

„На дневен ред е да се провери докога Цеко Минев ще получава милиарди от държавата, които ще изтичат в ръцете на свързани с него фирми, повечето от които офшорни. Целата на атаката за „Сребърна“ е да се покрият следите на действителните крадци, заради които ще потъваме във все нови и нови заеми“, коментира Цветков.

Петко Цветков е категоричен, че природозащитните организации не са „лапнали“ парите за резервата „Сребърна“ и това може много лесно да се провери в отчетните документи.

„Резерват „Сребърна“ е управлява от РИОСВ – Русе като поделение на Министерството на околната среда и водите. Тоест държавата отговаря пряко за всичко, което се случва там. За проблемите в резервата трябва да се търси отговорност от предишните и настоящи ръководства. Не може природозащитните организации да носят отговорност, че държавата не си е свършила работата“, уточни експертът.

Цветков подчерта, че природозащитните организации са неправителствени, те подлежат на отчет и спазват законодателството.

#Пирин #Витоша #Юлен #Цеко Минев #Цветков #Петко Цветков #Сребърна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"