Няма нарушения, няма и виновни за тефтерите на Златанов

Няма нарушения, няма и виновни за тефтерите на Златанов
Филип Златанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма открити нарушения, няма и отговорни длъжностни лица по скандалния случай с изчезналите две тефтерчета на бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Това е показала проверката, разпоредена от градския прокурор Христо Динев, съобщава в. "24 часа".

При проверката не са открити нарушения от страна на следователя или други длъжностни лица по съхранението или предаването на веществените доказателства, категорични са от прокуратурата.

Припомняме, че бе даден старт на проверката, след като през ноември двете тефтерчета бяха откраднати от колата на вещото лице Стефан Бенчев. Златанов получи три години и половина затвор от Софийския апелативен съд. Той бе осъден за това, че не е публикувал на страницата на комисията сигнал срещу президента Росен Плевнелиев и не е качил решение срещу бившата зам.-шефка на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова.

Тефтерчетата на Златанов, в които той си записвал указания на властта кой да бъде "ударен" и кой "оправен", изчезнаха от колата на вещото лице Стефан Бенчев на 5 ноември. Той ги взел със себе си в дома си, за да им прави графологична експертиза по друго дело срещу Златанов. Бенчев подал сигнал за кражбата на следващия ден, но не казал, че в чантата му е имало важни доказателства.

Стана ясно, при изчезването на тефтерчетата обаче се разбра, че няма правила за приемането и предаването на писмени доказателства.

#Филип Златанов #Росен Плевнелиев #Стефан Бенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »