Рекламират България за 6 млн. лв. по Euronews, Discovery, Nat Geo и CNN

Рекламират България за 6 млн. лв. по Euronews, Discovery, Nat Geo и CNN
Министър Ангелкова на Виенския бал в София в компанията на австрийския посланик и съпругата му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Масирана реклама на красотите на България започва през март по четири европейски телевизии. "Кампанията е под мотото "Открий и сподели" и е на стойност 6 млн. лв., обяви във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова.

Проектът е

финансиран от оперативна програма "Регионално развитие"

Рекламата ще се излъчва на девет езика по телевизиите "Евронюз", "Евроспорт", "Дискавъри" и "Нешънъл Джеографик". Ще продължи до края на годината.

В рекламния клип страната е представена със всички възможности за туризъм - зимен, летен, културен, алтернативен, обясни Ангелкова. Включени са още дестинации и туристически забележителности.

Предстои подписване на

договор за реклама на България и с телевизия Би Би Си

"Целта е да компенсираме отлива на руски и украински туристи през настоящия туристически сезон", поясни министърът на туризма.

По думите на Ангелкова целта на Министерството на туризма (МТ) е да запази ръста на туристите от миналата година, когато техният брой е бил 7,5 млн. души, а ръстът спрямо 2013 г. е около 5 процента. "МТ е инициатор на кампания, призоваваща българите да организират своите почивки в страната, за да се подпомогне браншът. Общият бюджет на МТ за 2015 г е в размер на 5 млн. лв.", обяви министърът.

Част от сумата е предвидена за

участие на България в над 40 национални и международни изложения

Първите от тях са туристическите борси в Москва, Киев, Лондон и Берлин.

При визитата си във Велико Търново тя се е срещнала с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. На срещата са набелязани съвместни действия за превенция на престъпността през активния туристически сезон.

По курортите ни ще има засилено полицейско присъствие от

родни и чужди блюстители на реда

Пред местната власт Ангелкова представила националната концепция за туристическо райониране, която включва девет района.

Догодина крепостта "Трапезица" ще бъде включена в национален туристически маршрут.

Вчера  министър Ангелкова вчера посети Капиновския манастир "Св. Николай", включен в кампанията, популяризираща 50 неизвестни туристически дестинации в България.

#телевизии #реклама #туризъм #Николина Ангелкова #Ангелкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »