По-малко пътувания от и за България

По-малко пътувания от и за България
През февруари посещенията на чужденци в България са 279 500, което е cъс 17.1 на сто по-малко отколкото през януари. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Пътуванията на българи в чужбина през февруари са 226 400, или с 10.5 на сто по-малко в сравнение с януари, показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

В по-голяма степен намаляват пътуванията към Великобритания – с 30.9 на сто, и Испания - с 30.5 на сто. Регистрирано е увеличение на пътуванията на българи към Гърция - със 7.9 на сто.

През февруари посещенията на чужденци в България са 279 500, което е cъс 17.1 на сто по-малко отколкото през януари.

Увеличение е регистрирано при посещенията с други цели - с 3.3 на сто, докато посещенията с цел почивка и екскурзия, както и служебните пътувания, намаляват – съответно с 1.9 и 1.4 на сто.

Посещенията на граждани от страните - членки на Европейския съюз, през февруари намаляват с 5.8 на сто в сравнение с предходния месец, като понижение е отчетено при посещенията от Гърция - с 34.4 на сто, Германия - с 26 на сто, и Франция - с 24.2 на сто.

По-съществено увеличение е регистрирано при посещенията от Румъния - с 88.8 на сто.

Намаляват посещенията на граждани от групата „Други европейски страни“ - с 27.1 на сто, като най-голямо е намалението на посещенията от граждани на Република Македония - с 43.7 на сто, и от Сърбия и Украйна - с по 27.3 на сто, посочва БТА.

През февруари 2012 г. най-голям е относителният дял на посещенията с цел почивка и екскурзия – 47.1 на сто, следвани от тези с други цели (вкл. гостуванията и транзитните преминавания) - 3513 на сто, и със служебна цел – 17.6 на сто.

#Националния статистически институт #НСИ #пътувания #България #чужбина #Великобритания #Испания #Гърция #Европейския съюз #Германия #Франция #Румъния #Македония #Сърбия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"