Григор Димитров се завърна в Топ 10 на световната ранглиста на АТР

Григор Димитров се завърна в Топ 10 на световната ранглиста на АТР
A A+ A++ A

Първата ни ракета Григор Димитров се завърна в Топ 10 на световната ранглиста на Асоциацията на професионалните тенисисти /АТР/.

Димитров вече заема 10-а позиция в класацията с 3 465 точки. Той зае мястото на контузения Марин Чилич (Хърватия), който от началото на годината няма изигран мач и губи точки.

Новак Джокович (Сърбия) продължава да е лидер с 13 045 точки. Роджър Федерер (Швейцария) е на второ място, а в Топ 3 се завръща Анди Мъри (Великобритания), който измества Рафаел Надал (Испания).

Григор Димитров в момента е в Акапулко, където ще защитава на титлата си от миналата година. Жребият отреди първият мач на българина да е срещу сърбина Филип Краинович.

Евентуално във втори кръг съперник на Гришо ще бъде американец - победителят от мача Доналд Йънг - Райън Харисън.

Първата ни ракета е в долната половина на таблицата и може да играе с втория поставен Давид Ферер във фаза полуфинали. 23-годишният хасковлия досега не е излизал на корта срещу една година по-младия от него сърбин Краинович, който е 101-и в световната ранглиста.

Турнирът в Акапулко в продължение на 20 години се играеше на клей, а покритието от миналата година е сини твърди кортове. Григор успя да спечели първото на тях в изданието през 2014 г. и сега ще защитава титлата си. Поставен под №1 е японецът Кей Нишикори.

#Григор Димитров #ранглиста

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"