Калфин за 16-милиардния дълг: Това, което се гласува сега, е споразумение с партньорски банки

Калфин за 16-милиардния дълг: Това, което се гласува сега, е споразумение с партньорски банки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има теми, по които сме на различни мнения с ГЕРБ, те са свързани с доходите и данъците. В правителството обаче като цяло се сработихме с колегите и всички правим всичко възможно да работим в един екип, каза пред БНР вицепремиерът Ивайло Калфин.

Той посочи, че нямам забележки по заема, но начина, по който беше направен. Надали обаче това стимулира партньорските отношения, добави Калфин.

Това, което се гласува сега, е споразумение с партньорски банки, оттам нататък

всеки теглен лев ще бъде гласуван от парламента

отбеляза той.  По думите му финансовият министър Владислав Горановв е дал разчети, свързани с дълга, на всички парламентарни групи.

"Това е отваряне на врата, през която всеки лев оттук нататък ще бъде гласуван от парламента, обясни Калфин. Дискусията щеше да е по-спокойна за дълга, ако ги нямаше тези неумели политически ходове. Гласуването в парламента в сряда, не означава теглене на 8 млрд. евро дълг".

Реакцията на АБВ за дълга е предвидима

коментира Калфин. Същата беше реакцията, когато през декември беше внесено предложението за еврофондовете. Внесени по този начин предложения, без предварителна консултация, няма как да минат.

Тогава Горанов отчете, че прибързано е внесено предложението и сега, ако беше прекарал повече време с парламентарните групи преди да внесе предложението за заема, щеше да е друго, уточни вицепремиерът.

#Бойко Борисов #АБВ #ГЕРБ #банка #банки #дълг #Ивайло Калфин #Владислав Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"