Фалит грози осем общински болници

Фалит грози осем общински болници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фалит заради запорирани сметки грози осем общински болници. Ннеобходима спешна намеса или от Министерство на финансите, или от Министерство на здравеопазването. Това са лечебните заведения в Димитровград, Никопол, Чирпан, Поморие и др. градове. Информацията съобщи зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиян Йорданов, цитиран от Нова телевизия.

Очакванията на Йорданов са, че в понеделник броят на болниците със запорирани сметки ще нарасне. Така тези болници са изправени пред фалит - те няма да могат да се разплатят и със служителите си.

"Има неравномерно финансиране в здравеопазването. Затова е добре да се прави преразпределяне на средствата от печелившите здравни заведения и дейности към други болници или медицински сектори, които имат нужда да бъдат дофинансирани", коментира още Юлиян Йорданов.

Общо 88 общински болници дължат 54 354 000 лв., от които 28 376 000 лв. са просрочени задължения, тава ясно от писмен отговор на министъра на здравеопазването Петър Москов на депутатски въпрос.

От декември месец 2014 година е в сила постановление, според което ако болница има задължения от над 100 000 лева към фирми, сметките се запорират.

#болници #Юлиан Йорданов #Петър Москов #фалит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници