Няма данни за умишлен палеж във варненската джамия

Няма данни за умишлен палеж във варненската джамия
A A+ A++ A

Късо съединение е причинило пожара във варненската джамия "Азизийе", сочат данните на полицията след втория оглед на сградата.

Инцидентът е възникнал в стая, използвана за живеене, разположена на първия етаж в двуетажна стоманобетонна постройка с горима покривна конструкция. На втория етаж е имало само следи от опушване без горене.

Полицаите са разпитали длъжностни лица от мюфтийството, хора, живеещи в съседство, служителите на Първа районна служба на РДПБЗН – Варна, обслужвали местопроизшествието. Извършени са проверки за наличието на записващи видеокамери в района на местопроизшествието и са иззети видеозаписи.

От всички разпити и пожаро-техническата експертиза е установено, че причината за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на сградата. До това довело включването на нагревателен електрически уред от типа на "маслен радиатор".

Припомняме, че при пожара пострада 97-годишният пазач Вахиб Изет,  който бе настанен в реанимацията на ВМА – Варна в шок на изкуствено дишане.

Състоянието му все още е без промяна. Пациентът е в медикаментозна кома и на командно дишане. От Военноморска болница обясниха, че състоянието му е критично, но стабилно.

Пожарът се разпали в малките часове на нощта на 20 февруари на първия етаж в джамията. Възрастният мъж се е отоплявал на твърдо гориво. Навременната реакция на пожарната е предотвратила по-тежки последици на сградата. 

#пожар #джамия #късо съединение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници