Радан Кънев: Няма нов дълг

Радан Кънев: Няма нов дълг
Радан Кънев Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Категорично няма нов дълг. Става въпрос за събирането на няколко стари задължения, които ще бъдат обслужвани заедно в единна валута с един падеж и обща лихва, която ще е значително по-ниска /може да стане до 3 пъти по-ниска/ и ще спести средства на държавата, заяви в Пловдив съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Идеята на финансовия министър Владислав Горанов за събиране на задълженията в един дълг ще осигури на държавата средносрочна финансова стабилност и предвидимост“, коментира Кънев.

Според него, възможността БСП и „Атака“ да развият тази огромна лъжа, че става въпрос за ново вземане е заради липсата на информационна кампания и лоша комуникация в управляващото мнозинство.

„Самият факт, че сега РБ е принуден да обяснява, че говоренето на БСП и „Атака“ е лъжа и да разяснява истинските ползи от тази инициатива, показва колко меко казано неадекватен е подходът на финансовия министър и в колко неудобна ситуация постави премиера Бойко Борисов и коалиционните си партньори. Това е тежка политическа грешка, за която всички ще платим скъпо и това вероятно ще стане ясно на предстоящите избори“, обясни Радан Кънев.

#Радан Кънев #Кънев #Реформаторския блок #БСП #Атака #дълг #заем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »