Режисьорът на „Дякон Левски“: Който не може да разбере филма, да го гледа пак

Режисьорът на „Дякон Левски“: Който не може да разбере филма, да го гледа пак
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Който не може да разбере филма, да го гледа пак. Този призив отправи режисьорът Максим Генчев за произведението си „Дякон Левски”.

Генчев за пореден път защити лентата и посочи, че му допада, че не се харесва филма, тъй като адресът е достигнат. „Тези, които не харесват филма, са били до бесилката, били са гарваните“, обобщи Генчев в телефонен разговор в ефира на Би Ти Ви.

Той отправи нападка към един от критиците на лентата в студиото сценаристът Георги Иванов. „Защо се занимавам в 8 часа с мнението на един сценарист. Кажете какво сте написали, аз съм написал сценария на „Левски“, изригна Генчев.

Режисьорът не подмина и наследниците на Апостола на свободата. По-рано прапраплеменницата на Васил Левски Христина Богданова заяви, че е много разочарована от лентата. „Искам да забравя този филм. Видях един малък човек в лицето на Левски и на останалите образи, които бяха представени. Дълбоко съм потресена от тази четиричасова подигравка с историята, с българското. На няколко пъти очите ми се пълнеха със сълзи от обида и тъга“, заяви тя.

От своя страна обаче Генчев я посъветва задочно „да взима хапчета“. По думите му тя не е гледала филма. „Аз ще я изпитам, тя не е гледала филма“, заяви той.

Режисьорът се възмути и защо жената не го е потърсила през трите години, докато е снимана лентата. „А къде беше 3 години докато снимаме. Аз потърсих другата внучка проф. Табакова, която е режисьорка. Чакайте да се разберем колко внучки има“, заяви Генчев.

Той контрира констатацията на водещите, че е гневен. „Не съм гневен, едвам ви чувам. Аз съм режисьор -не говоря нежно и тихо“, категоричен бе Генчев.

 

#Левски #филм #режисьор #сценарист #Максим Генчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »