Застрахователи съдят дете за 45 000 лв.

Застрахователи съдят дете за 45 000 лв.
Детето е единственият наследник и застрахователите искат от него 45 000 лева. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Застрахователна компания води дело срещу 9-годишно момиченце от Хасково, чийто баща е загинал в катастрофа през 2006 г.

Детето е единственият наследник и застрахователите искат от него 45 000 лева, съобщи bTV.

35-годишният Веселин Димитров от Хасково загинал, докато шофирал микробус „Фиат Дукато“. При инцидента починал и 16-годишен младеж от София, който се возил в микробуса.

Парите, за които претендира застрахователната компания, са по обезщетение за загиналия тийнейджър. Момиченцето пък е единственият законен наследник на Димитров, затова и претенциите са срещу него, пише хасковският вестник „Новинар Юг“.

Първоначално Хасковският районен съд отхвърлил иска на застрахователите, но окръжните магистрати се произнесли в полза на компанията.

Оттам заявили, че преди да заведат делата срещу 9-годишното дете, няколко пъти са потърсили възможност да уредят отношенията с майката по извънсъдебен път. Тя обаче не се съгласила. Тогава застрахователите потърсили по съдебен път правата си към единствената наследничка на водача.

По закон децата приемат наследството и отговарят за вредите, причинени от родителите им, само до размера на имуществото, което са наследили. По думите на чичото на момиченцето Панчо Карамфилов обаче, детето е наследило от баща си „една маса и два стола“.

#застрахователи #Хасково #София #обезщетение #дете #момиченце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"