Украинската армия се изтегля от Дебалцево

Украинската армия се изтегля от Дебалцево
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинските сили са започнали да се изтеглят от стратегическия град Дебалцево, който е обкръжен от проруските сепаратисти, предаде Ройтерс.

Изтеглянето на украинските войски от Дебалцево се осъществява планово и организирано, съобщи във "Фейсбук" командирът на батальона „Донбас“, депутатът от Върховната рада Семьон Семьонченко.

По думите му боевете за село Логвиново, контролиращо пътя Дебалцево - Артьомовск, по който можеха да се изтеглят обсадените бойци, не са успели и то не е в ръцете на украинците.

"Всичко това е приказка - тиквата не стана каляска. Именно заради Логвиново не контролираме това трасе. Останалите пътища плътно се държат от Националната гвардия", каза той.

По думите му „противникът се стреми да отреже тези пътища и да попречи на изтеглянето на групировката“.

"Украинските командири са напуснали Дебалцево", заяви ръководителят на администрацията на президента на самопровъзгласилата се Донецка народна република Максим Лешченко, цитиран от РИА Новости.

По думите му в Дебалцево продължава масово предаване на оръжието от страна на силовиците от украинската армия.

Информацията, че украинската армия се изтегля от Дебалцево потвърди и президентът на Украйна Петро Порошенко, преди да отпътува със самолет към района на бойните действия.

"Тази сутрин силите на украинската армия и Националната гвардия предприеха операция за планирано и организирано изтегляне от Дебалцево и предадоха града на сепаратистите", заяви държавният глава в обръщение към нацията на киевското летище.

#украинска #армия #Дебалцево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"