Александър Томов: Може би съм единственият човек, който води милиардери в България

Александър Томов: Може би съм единственият човек, който води милиардери в България
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Може би съм единственият човек, който води милиардери в България. Това заяви Александър Томов в ефира на Нова телевизия. Повод за изказването му бе начинът, по който в момента той си изкарва хляба.

Вчера (17 февруари) Томов бе оправдан на втора инстанция по обвинения, че е присвоявал на средства в особено големи размери от "Кремиковци" и футболен клуб ЦСКА. В понеделник прокуратурата поиска 10 години лишаване от свобода за Томов и другите трима подсъдими. По същото дело през 2009 г. Томов бе осъден на 9 години затвор, но впоследствие Софийският апелативен съд отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане.

По отношение на доходите си Томов посочи, че е професор в Софийския университет, но освен това работи и по големи проекти.

„Някои са в България, някои – извън. Нека го кажем така - може би съм единственият човек, който води милиардери в България“, уточни Томов.

Що се отнася до воденото срещу него дело, Томов коментира, че по негово време състоянието на „Кремиковци“ е било почти идеално.
„За 8 месеца са предприети действия, чрез които е фалирано едно работещо предприятие. Аз директно съм обвинил Станишев за незаконни действия, поисках да го осъдя още преди 4 години“, посочи Томов.

По думите му и влизането на ДАНС в ЦСКА не е било законно. „Това се е случило докато той (Станишев – бел. ред.) е бил министър-председател. Допуснал е грешки, дали са го подвели...“, не довърши Томов.

#Александър Томов #оправдан #Кремиковци #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"