Официално разследват Строс-Кан за участие в мрежа за проституция

Официално разследват Строс-Кан за участие в мрежа за проституция
Строс-Кан бил разпитван във връзка с т.нар. афера „Карлтън“ и миналия месец. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Срещу бившия изпълнителен директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан започна официално разследване по обвинения за участие в мрежа за проституция и в организирането на съмнителни партита с участието на проститутки.

Това обяви адвокатът на Строс-Кан Ришар Малка, цитиран от агенция „Франс прес“ и Дарик.

Бившият директор на МВФ бе разпитан от следовател в Лил. След разпита той бил освободен под гаранция в размер на 100 000 евро и му било забранено да се среща с други заподозрени по делото.

Строс-Кан бил разпитван във връзка с т.нар. афера „Карлтън“ и миналия месец. В отговор на обвиненията срещу него той твърди, че не е знаел, че жените, с които прекарвал времето си в хотел „Карлтън“ в град Лил, били проститутки.

Доминик Строс-Кан бе заподозрян в участие в мрежа за проституция, след като през ноември миналата година полицията попадна на кореспонденция с есемеси между него и арестуван сутеньор.

В тази връзка френските медии писаха, че бившият шеф на МВФ и кандидат се президентския пост във Франция редовно е използвал платени сексуслуги и е участвал в организирането на празненства с участието на проститутки.

По това обвинение, ако бъде доказано, Строс-Кан може да получи присъда до 20 години затвор.

#Международния валутен фонд #МВФ #Доминик Строс-Кан #адвокат #Лил #Карлтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"