Путин: Русия може да насочи нов газопровод към България

Путин: Русия може да насочи нов газопровод към България
Руският президент Владимир Путин и унгарският премиер Виктор Орбан разговарят по време на официална церемония в унгарския парламент Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин изненадващо даде знак за съживяване на проекта "Южен поток" по време на еднодневната си визита в унгарската столица. "Русия може да насочи нов подводен газопровод към България, ако получи помощ от Европейския съюз", каза той, цитиран от Ройтерс, след разговорите си в Будапеща с унгарския премиер Виктор Орбан.

Русия не се отказа от проекта "Южен поток", на Москва не й бе позволено да го реализира и връщането към него в предишния му вид е невъзможно. Русия е готова да обсъжда с всички компании възможността за работа в рамките на "Турски поток", а ролята на Унгария като страна – транзитираща газ не е намаляла след спирането на проекта "Южен поток", обясни на домакина си Путин.

"За съжаление, както знаете, бяхме принудени да спрем проекта за газопровода "Южен поток", но аз вярвам, че онова, което сме създали заедно с унгарските си партньори, създаденото от нас дружество, може да се използва и в работата с нашите турски приятели по т.нар. "Турски поток".

Тук има различни възможности и ние сме готови да ги обсъдим с всеки, който се интересува от съвместна работа", каза Путин след разговори с унгарския премиер Виктор Орбан.

#Владимир Путин #Виктор Орбан #газопровод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници