Чешкият президент на посещение в България

Чешкият президент на посещение в България
Президентите ще обсъдят взаимодействието между България и Чехия в рамките на ЕС. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

По покана на президента Росен Плевнелиев президентът на Чешката република Вацлав Клаус ще направи работно посещение в България на 27 март, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В програмата на визитата са предвидени среща „на четири очи“ на президентите на България и Чехия и пленарни разговори на двете официални делегации. След това е предвидена съвместна пресконференция на двамата президенти.

Сред темите, които ще бъдат водещи по време на визитата, са продължаване на активния политически диалог на най-високо равнище, преглед на двустранните отношения и възможностите за активизирането им в сферата на търговско-икономическото сътрудничество, както и в областта на културата, науката и образованието.

Президентите ще обсъдят също взаимодействието между България и Чехия в рамките на ЕС и ще обменят мнения и информация по обстановката в Югоизточна Европа и други актуални международни въпроси.

Чешкият държавен глава ще проведе срещи с министър-председателя на Република България Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

По-късно през деня Вацлав Клаус ще представи книгите си „Европейска интеграция без илюзии“ и „Къде започва утре?“.

#Чешката република #Чехия #България #Росен Плевнелиев #Вацлав Клаус #президент #ЕС #Югоизточна Европа #министър-председател #Бойко Борисов #Народното събрание #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »