Времето днес ще е предимно слънчево

Времето днес ще е предимно слънчево
Снимка: iko.drundrun.org
A A+ A++ A

Времето днес ще е предимно слънчево, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

В следобедните часове ще се заоблачи в Североизточна България. Привечер на отделни места в крайните североизточни райони е възможно да превали. Вятърът в Източна България ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Максимални температури 11°–16°. В София около 12°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове. Привечер в северните райони ще превали, а през нощта – и по южното крайбрежие. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максимални температури 11°–14°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините следобед ще се заоблачи, привечер ще превали. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Атмосферното налягане ще се повиши.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Североизточна България #Източна България #София #Черноморието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"