Вижте минималните ставки на заплатите в ЕС

Вижте минималните ставки на заплатите в ЕС
A A+ A++ A

Българските граждани вече могат да се информират за минималните ставки на възнагражденията, работното време и отпуските, действащи през 2014 и 2015 г. в страните от Европейския съйз (ЕС) и държавите - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, съобщиха от Главната инспекция по труда (ГИТ).

Таблицата е публикувана на сайта на ГИТ, в раздела „За работодатели и работещи“, подрубрика: „Работа на български граждани в чужбина“.

Данните са събрани и обработени от експерти на ГИТ, а информацията е предоставена от оторизирани държавни органи в съответните държави или от сайтове, препоръчани от тях. Публикувани са и линкове към тези сайтове.

Това са минималните условия на труд и минималните ставки на заплащане, които всеки работодател в страна-членка трябва да осигурява на своите наети работници и служители, независимо дали те са граждани на съответната държава или на друга от ЕС.

Според българското и европейското законодателство работодателят е длъжен да осигури и на командированите за повече от 30 дни работници и служители в други страни-членки минималните условия на труд и на възнаграждение в приемащата държава.

#ГИТ #Главната инспекция по труда #ставки #осигуровки #възнаграждения #работно време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"