Д-р Георгиев: Не съм изпатил от араби, жертва бях на някаква върхушка

Д-р Георгиев: Не съм изпатил от араби, жертва бях на някаква върхушка
снимка: БНТ
A A+ A++ A

„Аз не съм изпатил от араби в Либия, жертва бях на някаква върхушка и на политиката“. Така д-р Здравко Георгиев, бившият затворник на Кадафи, обясни постоянния си стремеж да помага на бежанците у нас. Той уточни, че добре знае какво е да си в чужда държава без помощ и близки хора.

Лекарят обясни и историята на канадеца, който осигурява финанси за бежанците. „Заедно с кмета на Каварна Цонко Цонев направихме благотворителна кампания в цяла България, събирахме пари, помагахме на деца, включихме и канадски бизнесмен, евреин, чиито роднини са били защитени в България преди години и сега иска да си върне дълга. Именно с парите на този канадец започнах да помагам на бежанците в лагерите на наша територия“, разказа д-р Георгиев.
Той посочи, че благодарността на хората е безгранична. Включително една сирийка е изявила желание да кръсти детето си на медика.

По думите му обаче както сред българите, така и сред бежанците има добри и лоши хора, но доброто трябва да е на преден план.

„Навсякъде има добри и лоши хора, но аз смятам, че ако сме по-добри и доброто ще ни съпътства“, посочи медикът.
По думите му най-любимата му дреха е бил един анцуг, който мароканец му е подарил.  „Никога няма да забравя как в затвора един либиец ми подари кутия цигари и халва, това е жест, който ме потресе”, спомни си д-р Георгиев.

Лекарят обясни, че въпреки много предложения от партии да влезе в политиката след завръщането му от Либия, той е предпочел да бъде медик, а не политик. „Аз съм и педиатър, 38 години съм работил като лекар“, обоснова се д-р Георгиев.

#медик #Кадафи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"