Проф. Близнашки призна: И аз съм бил подслушван неколкократно

Проф. Близнашки призна: И аз съм бил подслушван неколкократно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият служебен премиер Георги Близнашки се изказа положително за първите 100 дни на втория кабинет "Борисов". В сутрешния блок на БНТ в понеделник проф. Близнашки призна, че усилията на властта "ще даде плодове още тази година".

"Служебното правителство направи твърде много неща, преобърнахме общественото мнение, подобрихме ситуацията с Брюксел и възстановихме плащанията по спрените тогава програми. Лично аз поех отговорността за нормалния ход на изборния процес", припомни плюсовете на своето управление той, но призна, че е дошъл на власт в труден момент.

По отношение подслушванията на протестиращите срещу кабинета "Орешарски", професорът заяви: "Лично аз съм бил подслушван, става дума за телефонни разговори. През септември 2013 година получих обаждане от млад човек от "Протестна мрежа" и ме помоли за среща без отлагане, но бях зает да посрещна съпругата си от летището. Там обаче двама души я пресрещат от ДАНС и я разпитват. Имам още няколко случая - обаждат ми се от президентството да участвам в дебати по случая с Пеевски. След ден-два бях поканен за участие в телевизия, където една журналистка издаде информация, която е конфиденциална и може да е получена само от подслушване на телефонен разговор."

По думите му, след проведени разговори, хората от службите са отричали за подслушванията на протестиращи. 

"Не съм имал усещане за оказване на натиск върху мен по време на управлението ми, вземал съм решенията си самостоятелно", убеден е още бившият служебен премиер.

По отношение на съдебната реформа, Близнашки призна, че съдебната система е твърде консервативна и са натрупани твърде много проблеми. "След последният доклад и решението на НС да се одобри стратегия в съдебната система, имаме начален импулс, който, да се надяваме, ще донесе положителни резултати", добави още той.

#Георги Близнашки #подслушване #червеи #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"