Ново зверство на ИД: Обезглавиха 21 египетски християни-копти

Ново зверство на ИД: Обезглавиха 21 египетски християни-копти
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ново зверство на радикалната групировка "Ислямска държава". Кадри, на които се вижда обезглавяването на 21 египетски християни-копти, бяха разпространени от джихадистите.

На записа се вижда как облечени в черно джихадисти водят пленниците на морския бряг. Заложниците са принудени да паднат на колене, след което биват обезглавени.

Все още не е потвърдена автентичността на кадрите, но в Египет е обявен седемдневен национален траур.

Президентът Абдел Фатах ас Сиси заяви, че страната му си запазва правото да отговори на жестокото убийство по свое усмотрение и в подходящо време. Той обяви, че ще свика националния Съвет за отбрана, за да се състави план за действие.

В същото време ислямисти отправиха нови заплахи за терористични актове в Белгия и Франция. Двама бойци от “Ислямска държава” заплашиха франкофонските държави с нови атентати. Заканите бяха разпространени във видео клип.

Видеото с продължителност 2.30 минути показва двама младежи, седнали до знамето на “Ислямска държава”. Единият от тях казва на френски с белгийски акцент, че ще се върнат в Брюксел и Париж с коли-бомби и призовава други мюсюлмани да се присъединят към него.

Двамата джихадисти показват автомати, гранати и голям нож. Младежът, който не говори, прилича на 23-годишния Редван Хаджауи от белгийския град Вервие. Това е градът, където преди месец белгийската полиция разби терористична група, подготвяла убийствата на белгийски полицаи.

#египтяни #обезглавиха #ислямисти #"Ислямска държава"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »