Двама арестувани при спецакция в интернет кафе в Копенхаген

Двама арестувани при спецакция в интернет кафе в Копенхаген
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двама души са задържани при спецакция на датската полиция в интернет кафе в Копенхаген, предаде АФП.

Телевизионният канал TV2 излъчи кадри, на които се вижда как въоръжени спецполицаи нахлуват в интернет кафе при мащабна операция в столицата. Акцията е близо до мястото, където полицаи застреляха заподозрения извършител на нападенията в събота.

Полицията в Копенхаген съобщи, че извършва обиски в няколко части на града.

Датската полиция съобщи по-рано, че е ликвидирала заподозрения за атаките в Копенхаген. Той е бил застрелян при престрелка на гара „Ньоребро“ по време на мащабна полицейска операция в центъра на столицата. Първата атака бе извършена в кафене, в което е водил дискусия шведски карикатурист, известен с карикатурите си на пророка Мохамед. При нападението е загинал един човек, а трима полицаи са били ранени. Часове по-късно е последвала втора атака пред най-голямата синагога в датската столица, при която един човек е бил ранен в главата, а по-късно е починал от раните си. Двама полицаи също са били ранени.

Също така бе съобщено, че самоличността на нападателя е идентифицирана. От съобръжения за сигурност името му не бе съобщено.

Директорът на датската служба за държавна сигурност Йенс Мадсен отказа да оповести името му, но заяви, че няма доказателства нападателят да е имал съучастник, но има признаци, че престъпникът се е сражавал на страната на джихадистите в Сирия или Ирак.

#Копенхаген #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници