Реклама на шампоан с Хитлер разгневи турските евреи

Реклама на шампоан с Хитлер разгневи турските евреи
Турска реклама на шампоан с разгорещения Адолф Хитлер е „огромна обида за човешките права“ и трябва да бъде оттеглена, заявиха лидери на еврейската общност в страната. Снимка: jewpi.com
A A+ A++ A

Турска реклама на шампоан с разгорещения Адолф Хитлер е „огромна обида за човешките права“ и трябва да бъде оттеглена, заявиха лидери на еврейската общност в страната.

Рекламният клип на шампоана „Биомен“, който е с продължителност 13 секунди, показва черно-бели архивни кадри с нацисткия лидер на политически митинг, предаде БГНЕС, позовавайки се на „Ройтерс“.

Според субтитри на турски език той крещи, че мъжете не трябва да използват женски шампоан.

„Използването на Хитлер, чиято жестока идеология причини смъртта на милиони хора, в реклама, за да бъде тя различна или да популяризира продукт, е неприемливо“, се казва в комюнике, публикувано на сайта на главното равинство на Истанбул.

Равинството се свързало с базираната в Истанбул компания Biota Laboratories, която произвежда шампоана „Биомен“, за да я помоли да спре рекламата.

Но до момента компанията отказва да направи това, като заявява, че посланието й е хумористично, съобщи лидерът на еврейската общност Силвио Овадия.

„Ще се обърнем към съда. Тази реклама е унизителна и за жените“, допълни той. В Турция рекламната комисия към министерството на индустрията контролира рекламите по телевизията и е оторизирана да спира реклами и да налага глоби на тези, които нарушават стандартите за излъчване.

#Адолф Хитлер #Хитлер #шампоан #реклама #евреи #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »