Борисов и Станишев на една вълна - относно Шенген

Борисов и Станишев на една вълна - относно Шенген
Снимки: Министерски съвет
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на ПЕС Сергей Станишев се обединиха в името на приемането на България в Шенген. Борисов и Станишев разговаряха тази сутрин в Постоянното представителство на България в Брюксел, за да координират общи действия за незабавно поставяне пред европейските лидери на въпроса за приемането на страната ни в Шенген.

Двамата се разбраха да поставят въпроса за присъединяването на България в Шенгенското пространство на подготвителните срещи на двете политически семейства - ЕНП и ПЕС, преди заседанието на Европейския съвет.

"Имаме обща позиция за Шенген. България изпълни всички критерии за приемането на страната ни в Шенген“, каза Борисов след срещата.

"Докато съществува тази Берлинска стена в ЕС, няма да има обща ефективна сигурност и след като България е изпълнила своите изисквания, както казват Европейската комисия и Европейският парламент, е редно и е време да станем член на Шенген“, допълни Станишев.

Той и Борисов се обединиха и около позицията, че България е пряко заинтересована от намирането на дипломатическо и мирно решение за изход от кризата около Украйна.

В дневния ред на Европейския съвет в Брюксел днес е и темата за антитерористичните мерки в ЕС.

#Украйна #Шенген #среща #Сергей Станишев #Бойко Борисов #ЕНП #ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »