Не е имало заплаха за "Фалкон"-а, притеснителни са телефонните разговори

Не е имало заплаха за "Фалкон"-а, притеснителни са телефонните разговори
A A+ A++ A

Запис от контролната кула на летището показва, че не е имало реална заплаха за пътуващите в правителствения „Фалкон”, съобщи Нова тв. От разменените реплики ясно се вижда, че самолетът е заходил ниско, за да бъде огледан отдолу от летищните служби и да се установи дали кацането ще е безпроблемно.

Когато се установило, че останалите колесници на машината се движат нормално, е било дадено и съгласие за кацане обратно на летище София. Според експерти, това не е аварийно кацане, а просто предпазна мярка след установен технически проблем.

Според журналиста Александър Богоявленски самолетите "Фалкон" са едни от най-уважаваните и този у нас със своите  3600 летателни часа има съвсем нормален ресурс.

"Инциденти се случват ежедневно, това да не се прибере или отвори колесник е рутинен инцидент. Пилотите са действали професионално", отбеляза Богоявленски.

По-притеснителни според него са водените разговори от борда с мобилни телефони. Това са едни от категорично забранените действия.

Трябва да се изчака проверката и да се види какви са били проблемите, препоръча журналистът.

Припомняме, че повече от час снощи правителственият самолет с премиера Бойко Борисов на борда кръжа над София и не можа да кацне.

Причината бе, че при излитането единият колесник на машината не се прибрал. Във Фалкона освен премиерът били  шефът на кабинета му Анджелина Тотева и охранителите му.

#Фалкон #самолет #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници