Съдбата на АЕЦ „Белене“ остава неясна, Добрев ще ходи в Москва

Съдбата на АЕЦ „Белене“ остава неясна, Добрев ще ходи в Москва
Борисов подари кученце на своя руски колега Владимир Путин при визитата му в България през ноември 2010 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдбата на АЕЦ „Белене“ остава неясна и след дългоочаквания телефонен разговор между българския премиер Бойко Борисов и руския му колега Владимир Путин.

От правителствената пресслужба съобщиха само, че двамата са обсъдили икономическите и политическите отношения между двете държави и в удобно за него време, Бойко Борисов ще информира българския президент Росен Плевнелиев и депутатите от Народното събрание за резултатите от разговора.

Премиерът Бойко Борисов и руският му колега Владимир Путин се договорили българският министър на енергетиката Делян Добрев да посети Москва за обсъждане на съвместните проекти на двете страни.

“Путин и Борисов се разбраха, че българският министър на енергетиката с делегация ще посети в най-скоро време Москва за осъществяването на контакти с руските партньори и подробно обсъждане на всички актуални въпроси“, съобщи говорителят на руското правителство Дмитрий Песков, цитиран от БГНЕС.

Двамата премиери са обсъдили актуални въпроси на двустранното търговско и икономическо сътрудничество.

„Подробно се спряха на двустранните, а също така и на международните проекти в сферата на енергетиката“, каза Песков.

Миналата седмица генералният директор на „Росатом“ Сергей Кириенко се оплака, че Русия все още не е получила политическото решение за съдбата на проекта АЕЦ „Белене“.

„Към днешна дата ние не знаем за такова политическо решение на българското правителство. И колкото по-скоро то бъде, толкова по-добре, защото се чувства определена умора от безкрайните промени в позицията на различните български чиновници“, заяви тогава Кириенко.

Той подчерта, че „Росатом“ еднакво спокойно ще приеме всяко решение на българските власти - както за продължаването на строителството, така и за неговото спиране.

#Дмитрий Песков #проекти #Москва #министър на икономиката #Делян Добрев #АЕЦ „Белене“ #Путин #Владимир Путин #Борисов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"