"Атака" и БСП обслужват чужди интереси, смята Зеленогорски

"Атака" и БСП обслужват чужди интереси, смята Зеленогорски
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"България е пълноценен член на НАТО и изцяло разчита на неговите структури и организация за защита на своите граници и териториална цялост. Опитите на "Атака" и БСП да застанат срещу тази единствено национално отговорна позиция и да обслужат чужди интереси ясно показва тяхната антибългарска и антиевропейска същност".

Това заяви в декларация от името на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски във връзка с твърденията на "Атака" и БСП, че разполагането на команден център на НАТО в София е подготовка за военни действия от територията на България заради конфликта в Украйна.

Реформаторският блок е разтревожен от "разрастващата се дейност на дестабилизиращи фактори, които разпалват страхове и омраза в българското общество за да обслужат чужди интереси", обяви Зеленогорски.

По думите му всяко манипулиране на общественото мнение с настройване срещу Североатлантическия пакт и неговите защитни функции създава огромни рискове срещу националната сигурност на страната ни е злонамерен опит да бъде пречупена ефективността на Пакта през разколебаване на позициите на един от членовете.

Реформаторският блок настоява парламентът категорично да подкрепи усилията и мерките за ангажиране на съюзниците от НАТО, партньорите от Европейския съюз и страните, с които България е сключила международни договори, за гарантиране на националната сигурност при пълно зачитане на суверенитета и принципите на ООН. 

#Найден Зеленогорски #Атака #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници