78-годишна загина в пожар в центъра на Русе

78-годишна загина в пожар в центъра на Русе
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

78-годишна жена е загинала при пожар в къща в центъра на Русе. Тя се е задушила от дима.

Все още не са изяснени причините за фаталния инцидент. В жилището няма нито печка на твърдо гориво, нито газов котлон, електрическа печка и дори кибрит. Отоплението е на парно,

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин около 8.15 ч от дъщерята на загиналата Галя Коларова. Всяка сутрин тя се чувала по телефона с майка си, която живее сама.

78-годишната баба Мария е страдала от деменция. След като два пъти дъщерята е звъняла, без да може да се свърже с майка си, решава да отиде на път за работа до апартамента. Още от стълбището усетила мирис на пушек, а когато влязла в жилището, не се виждало нищо от дима.

Не открила майка си в кухнята, където стояла обикновено, а в другата стая е било невъзможно да се диша. Жената е видял, че бюрото до балконската врата е започнало да тлее, и се е опитала със собствени сили да го загаси, но не е успяла.

На мястото на инцидента, който е на метри от Доходното здание в центъра на Русе, веднага са дошли няколко екипа на пожарната, полицията и линейка. Пожарникарите са потушили огъня, но се е оказало, че 78-годишната жена е починала от задушаване.

Засега няма яснота откъде е тръгнал огънят. Предстои разследване.

#загинала #пожар #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници