Български ученици могат да участват в космически лагер на НАСА

Български ученици могат да участват в космически лагер на НАСА
Снимка: mirkosmosa.ru
A A+ A++ A

Български ученици могат да участват в комсическия лагер Space Camp Turkey.

Център за творческо обучение организира конкурс за ученици, които искат да посетят един от трите в света международни космически лагери, създадени по програма на НАСА – Space Camp Turkey.

Космическият лагер се намира в Измир, Турция. Програмите му са адаптирани за ученици на възраст от 9 до 15 години.

В лагера участниците имат възможността да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката и астрофизиката. Курсът на обучение продължава една седмица, през която учениците могат да се докоснат до живота на астронавтите като разберат как се конструират ракети и как се управляват космически совалки.

За участие са необходими познания по английски език и интереси в областта на науката и технологиите. Програмите се провеждат през лятото.

Първият етап от кандидатстването е участие в конкурс с изпращане на есе на една от трите теми: Аз управлявам - Мисия "Марс"; Защо казваме на Луната спътник и земна приятелка?; Как си представям Космосът в звуци?.

Крайният срок за изпращане на есетата е 15 февруари 2015 г.

Повече информация за лагера може да откриете на сайта на Център за творческо обучение: http://cct.bg/page/za-space-camp---turtciia-180-1.html.

#НАСА #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"