4 години затвор грозят Цветанов, потвърди САС

4 години затвор грозят Цветанов, потвърди САС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Виновен по обвинение за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване срещу 3 лица и получи 4 години лишаване от свобода при първоначален "общ" режим, както и забрана за заемане на длъжност в държавната администрация за срок от 5 години, завяват от съда.

Това е присъдата на Софийският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд (СГС) от 29. 05. 2014 г. по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за отказаните СРС-та. 

САС намира присъдата на СГС за правилна и законосъобразна и я потвърждава изцяло. Решението на САС подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Припомняме, че срещу Цветанов има общо три дела в съда. Две от тях стигнаха до втора съдебна инстанция. По делото, по което бившият вътрешен министър е подсъдим за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, Цветанов бе оправдан на първа инстанция.

Третото дело така и няма да стигне до втора инстанция – то е във връзка с мобилното подслушване. По него прокуратурата се отказа да проддържа обвиненията, които повдигна по делото и съдът го оправда.

По това дело бившият вътрешен министър беше подсъдим с тримата бивши директори на СДОТО, след като на 3 февруари 2014 г. Софийска градска прокуратура внесе в СГС обвинителен акт срещу него и срещу бившите директори на СДОТО - Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов. И тримата също бяха оправдани

#Цветан Цветанов #САС #присъда #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници