Премиерът се притесни от доклада по "Червеи"

Премиерът се притесни от доклада по "Червеи"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов изрази притеснението си от изводите от докладите на МВР. Тази позиция разпространиха от пресцентъра на Министерски съвет, след проведената в понеделник среща между министър-председателя, главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

Срещата беше във връзка с получените доклади по операция "Червеи". Министърът на вътрешните работи информира министър-председателя за констатирани редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства, посочени в доклад на Бюрото за контрол над СРС във връзка с разпоредена от министъра проверка в дирекция "Сигурност" на МВР по операция "Червеи".

Премиерът изрази удоволетвореността си от работата на вътрешния министър.

Поради класифицираната информация, която се съдържа в документа, детайли от него не могат да бъдат оповестявани, посочват още от Министерски съвет.

Припомняме, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов обяви миналата седмица, че МВР, ДАНС и ДАТО са подслушвали в продължение на 300 дни протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски.

Официално главният секретар на МВР Сватлозар Лазаров отрече това, но вътрешният министър разпореди проверка и поиска службите да му изготвят писмени доклади по случая.

#Бойко Борисов #червеи #МВР #Светлозар Лазаров #СПС #Веселин Вучков #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »