Шойбле: Така и не разбрах какво иска Гърция

Шойбле: Така и не разбрах какво иска Гърция
Волфганг Шойбле Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ако Гърция иска да получи финансова помощ, трябва да представи готова програма за нея, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле.

„Така и не разбрах какви са намеренията на гръцкото правителство“, коментира Шойбле по време на срещата на Г20 в Истанбул желанието на Атина да не удължава помощната програма за страната, а да получи извънредна помощ до лятото, когато ще представи нов план, предаде АФП.

Министърът подчерта, че е готов да помогне на Гърция, но никой не е поискал помощта му.

По време на речта си в неделя пред парламента в Атина гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че ще отхвърли предложенията за удължаване на спасителния план за страната по време на срещата на европейските лидери, която ще се състои тази седмица в Брюксел.

Ципрас изрази увереност, че Гърция и международните кредитори може да постигнат съгласие, но отхвърли вероятността за удължаване на спасителната помощ.

Премиерът Ципрас обяви и отменяне на редица мерки, които бяха изпълнявани по искане на кредиторите, и обяви намерението си за увеличаване на минималната заплата на 751 евро до 2016 година и връщане на прага за освободените от данъци доходи на 12 хиляди евро.

#Волфганг Шойбле #Шойбле #Алексис Ципрас #Ципрас #Германия #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници