След Ченалова, дисциплинарно производство и срещу Ивайло Родопски от СГС

След Ченалова, дисциплинарно производство и срещу Ивайло Родопски от СГС
Христо Иванов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Христо Иванов внесе в деловодството на Висшия съдебен съвет предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу съдия Ивайло Родопски от Софийски градски съд. Причината са допуснати от съдия Родопски дисциплинарни нарушения. 

Министър Иванов отказа да съобщи какви са конкретните причини за дисциплинарното производство срещу Родопски, но съобщи, че подобно на колегата му от Търговското отделение на СГС Румяна Ченалова, нарушенията са били установени в хода на проверката на дейността на синдика Панайот Велков.

На ВСС се предлага, след съответна проверка и оценка на изложените факти и констатации, да наложи дисциплинарно наказание, което да съответства на тежестта на нарушенията.

Името на Ивайло Родопски от Търговското отделение на Софийския градски съд бе забъркано в скандалите, свързани с имотни измами в Костинброд. Там Ивайло Родопски е бил председател на Районния съд. През 2008 г. главният съдебен инспектор Ана Караиванова в прав текст заявява цитирана от медиите: "Ивайло Родопски е участвал в схема за имотни измами". Инспекторатът се задейства след подаването на няколко сигнала на наследници за издаване на изпълнителен лист въз основа на запис на заповед. Криминалисти разказват, че най-често използваната схема при имотните измами е именно тази. Въз основа на фалшив запис на заповед, в която собственикът на определен имот е поел задължение да изплати крупна сума на мнимия кредитор, той се сдобива с изпълнителен лист от районния съд.

 

#Христо Иванов #Иванов #Ченалова #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »