Мис Вселена ще бъде посредник на бунтовници?

Мис Вселена ще бъде посредник на бунтовници?
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Паулина Вега, която стана Мис Вселена 2014 г., съвсем скоро може да се сдобие и с друго призвание. Красавицата е получила покана от колумбийската бунтовническа групировка ФАРК да бъде неин посредник във воденето на преговори с колумбийското правителство, съобщава Би Би Си.

В свое послание, огласено в интернет, бунтовници припомнят, че Вега сама намекнала по време на конкурса за мечтата си в Колумбия да настъпи мир. От ФАРК не влизат в подробности как Паулина Вега би могла да бъде полезна в техните преговори с правителството, които продължават вече две години. Досега двете страни успяха да се разберат по едва няколко пункта, поради което преговорите в кубинската столица Хавана са далече от приключване.

Паулина Вега все още не е отговорила на поканата. В няколко интервюта 22-годишната хубавица спомена за страстното си желание да види мир в родната си Колумбия. В изявлението си бунтовниците от ФАРК приветстват готовността на красавицата да дойде в Хавана.

"Каним ви да осъществите посещението си, за да ви разкажем за хода на мирните преговори", посочват бунтовниците.
Групировката ФАРК води битка срещу колумбийската власт от 1964 г. За това време в резултат на гражданската война в Колумбия са загинали около 220 000 души, по-голямата част от които са цивилни граждани.

През 2001 година държавния департамент на САЩ причислява ФАРК към списъка на терористичните организации, Евросъюзът по-късно приема аналогично решение.

Куба и Венецуела настояват, че това е партизанска организация, действаща на основата на идеите на Симон Боливар.

#Мис Вселена #преговори #ФАРК #бунтовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино