Филип Хамънд: Путин е тиранин от средата на ХХ век

Филип Хамънд: Путин е тиранин от средата на ХХ век
A A+ A++ A

Владимир Путин действа като тиранин от средата на ХХ век, каза британският външен министър Филип Хамънд по телевизионния канал Скайнюз.

"Този човек изпрати части да преминат международна граница и да окупират територия на чужда страна. В XXI век се държи като тиранин от средата на ХХ век", посочи Хамънд. Според него Путин трябва да адаптира поведението си в зависимост от отслабването на руската икономика.

"Цивилизованите нации не се държат така през XXI век. Ние живеем в общество, управлявано от закони. Искаме руският народ да е част от международната общност. Но не можем да толерираме от страна на Кремъл това скандално поведение от едни други времена", каза британският министър.

По повод отсъствието на Великобритания от масата за преговори за Украйна Хамънд посочи, че не е практично десет души да разговарят с Кремъл.

Това е един от последните шансове за Русия да избегне нови значителни загуби за своята икономика. Путин трябва да адаптира поведението си заради отслабването на руската икономика, добави той.

Няма военно решение на този конфликт. Украинците не могат да победят руската армия. Трябва да се намери политически изход и Путин трябва да разбере, че неговите действия в Украйна ще имат политическа и икономическа цена, отбеляза Хамънд, имайки предвид заплахата от нови икономически санкции срещу Русия.

#Владимир Путин #Филип Хамънд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници