ЧЕЗ отговори на протестиращите: Работим за подобряване на услугата

ЧЕЗ отговори на протестиращите: Работим за подобряване на услугата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ отговори на обвиненията на протестиращите от село Лозен. Демонстрантите се оплакват от честото спиране на тока от ЧЕЗ. Те твърдят, че освен неудобството от липсата на ток, особено в студените зимни месеци, честите прекъсвания на електрозахранването водят и до повреждане на електроуреди.

От дружеството обясниха, че в петък са се срещнали с местните власти в Лозен, за да объдят нов проект за подобряването на качеството на услугата.

Дружеството напомня, че на 17 декември 2014 г. е изградило и включило в експлоатация нова възлова станция в Долни Лозен, с което електрозахранването в района било подобрено. Предстои втори етап, чието реализиране предстои. ЧЕЗ се ангажира в срок от три месеца проектът да бъде приключен.

Ето пълният текст на разпространеното от ЧЕЗ съобщение:


ЧЕЗ ПОДОБРЯВА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО В ЛОЗЕН С НОВА КАБЕЛНА ВРЪЗКА

На среща в кметството компанията се ангажира в 3 месечен срок да повиши качеството на предоставяната услуга.

На 06.02.15 г. представители на оперативното ръководство на ЧЕЗ Разпределение България посетиха с. Лозен, Община Панчарево и се срещнаха с кмета на община Панчарево – Димитър Сичанов, с главния инженер на район Панчарево – Николай Цеков, с кмета на Лозен – Васил Станчев, както и с представители на жителите на селото, за да обсъдят предстоящите стъпки за планирания от компанията проект.

ЧЕЗ изгради и на 17 декември 2014 г. включи в експлоатация нова възлова станция в Долни Лозен, с което електрозахранването в района беше подобрено. На втория етап от проекта, чието реализиране предстои, компанията ще изгради нова кабелна връзка, която ще позволи свързването с възловата станция и на Горни Лозен. ЧЕЗ очаква разрешение за строеж и е в готовност веднага след неговото получаване да стартира изграждането на обекта.

Компанията се ангажира в срок от три месеца проектът да бъде приключен, с което качеството на доставяната в Лозен електроенергия ще се завиши и ще се минимизира рискът от смущения в електрозахранването. Досега съществуващата схема на захранване на селото ще се поддържа в изправност и ще осигурява алтернативен вариант за електроподаване при евентуални аварийни прекъсвания.

Кметовете на Община Панчарево и село Лозен изказаха готовността да съдействат при необходимост, а представителите на ЧЕЗ Разпределение, от своя страна, декларираха готовността си реконструкцията да започне незабавно след издаването на разрешението за строеж. Компанията се ангажира и с повторна проверка на въздушните участъци от мрежата и отстраняване на евентуални открити забележки.

#ЧЕЗ #протест #Лозен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"