Лазаров отрече: Няма подслушване на протестиращи срещу Орешарски

Лазаров отрече: Няма подслушване на протестиращи срещу Орешарски
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече да има данни за извършена операция за подслушване на протестиращи срещу кабинета "Орешарски". 

„Много ми се иска ако някой има такива данни, да ги предостави на компетентните органи. Нека те извършат съответните проверки и да се изясни обективната истина. Темата за специалните разузнавателни средства е изключително чувствителна и трябва да бъде чувствителна, защото е ясно регламентирано в законовите и подзаконовите нормативни актове кога се използват СРС-та”, посочи още Лазаров.

По думите му, ако наистина е имало такова подслушване, то това е престъпление и злоупотреба с власт. „В същото време се надявам, ако няма такива факти, не бива да облъчваме обществото и да поставяме под съмнение действията на служителите на МВР по опазването на протестите, защото наистина това беше един начин, който предизвика доста позитивни коментари, включително от самите протестиращи”, поясни главния секретар.

Лазаров добави още, че по време на протестите са били предотвратени сблъсъци и по-сериозни инциденти, извеждани са били и групи провокатори и криминално проявени лица. 

Припомняме, че преди броени дни депутатът Атанас Атанасов съобщи публично, че най-яростните протестиращи срещу кабинета "Орешарски" и всичките му спорни назначения са били следени и подслушвани. Той твърди, че разработката е с кодово име "Червеи", а в службите вече текат проверки по случая. 

#МВР #Светлозар Лазаров #подслушване #Атанас Атанасов #червеи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници