И Гилдията на режисьорите оцени високо "Бърдмен"

И Гилдията на режисьорите оцени високо "Бърдмен"
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Гилдията на режисьорите на САЩ определи филма "Бърдмен" на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту за най-добър филм, предаде АФП. Филмът беше отличен с наградата за най-добра режисура на художествена лента.

Преди това продукцията беше удостоена с премията на Гилдията на продуцентите на САЩ. "Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството" грабна топ отличието и на Гилдията на филмовите актьори в САЩ – статуетката за Най-добър актьорски състав. 

Критиците отбелязват, че от това разпределение на премиите може да се направят изводи и за резултатите от най-голямото кино състезание на година - "Оскар", тъй като членовете на Гилдията имат голям брой гласове в Американската академия за филмови изкуства, която връчва златните статуетки. 

Наградата на гилдията на режисьорите също се приема като предвестник на това коя продукция ще бъде избрана за най-добра на Оскарите. Често режисьорският избор съвпада с този на Академията.

Припомняме, че черната комедия получи 9 номинации за "Оскар". По коя от тях обаче ще бъде отличена ще разберем на 22 февруари, когато ще се състои престижната церемония в Лос Анджелис.

#Бърдмен #Оскари #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници