Москов: Отпадат направленията за преглед при специалист

Москов: Отпадат направленията за преглед при специалист
A A+ A++ A

Направленията за лекар-специалист отпадат. Това е една от промените, подготвяни от екипа на здравния министър Петър Москов, съобщава той в интервю за „Труд".

Новите правила ще бъдат факт до края на годината. Дотогава се въвежда личната електронната здравна карта и НАП вече всеки месец ще контролира плащането на осигуровките, казва Москов.

Лекарската гилдия да извърви обратно пътя към очовечаването и да се отнася към пациента с внимание, призовава министърът. Той потвърждава, че не се е отказал от плащането на вноски 15 години назад и е убеден, че разполага с правна аргументация за това изискване.

"Проблемът е големият брой хора, които не плащат здравни осигуровки. Но това не е проблем на министъра на здравеопазването или на финансите, би трябвало да е на цялото общество", разсъждава Москов.

"Философията на системата е да плащаме всички, а да ползват тези, които имат нужда. Тя обаче се измества така - плащат някои, а ползват всички. Това води до влошено качество на услугите", разяснява проблема здравният министър.

#Петър Москов #министър #направления #осигуровки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »