6 хиляди клиенти на ЧЕЗ остават без ток

6 хиляди клиенти на ЧЕЗ остават без ток
A A+ A++ A

Авариите, причинени от пресния сняг, оставиха без електричество 6 хиляди клиенти на ЧЕЗ. Към 17 часа тази вечер в област Видин без електрозахранване са били са 2 хиляди клиенти в 6 населени места. В София отрязани са абонати единствено в село Плана. Засегнати са клиенти и в община Самоков.

В област Благоевград без електрозахранване са 6 населени места в община Якоруда и малка част от град Разлог.

От дружеството успокояват, че до края на деня електрозахранването ще бъде възстановено. Възможно е клиенти без електрозахранване да останат в община Якоруда, тъй като там снежната покривка е много дълбока, електропроводите достигат високо в планината, пътищата са непроходими и обстановката като цяло е изключително усложнена.

Щетите от последните природни бедствия в страната до момента надхвърлят 20 млн. лева, съобщи по-рано днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

В най-засегнатите региони – Добрич, Варна, Бургас и поречието на река Тунджа пораженията са за над 13 млн. лв.

"В Смолянска област до момента щетите само по републиканската пътна мрежа надхвърлят 6 млн. лв.", посочи Павлова. В същото време свлачища продължават да се активират денонощно в цялата страна, а положението е изключително тежко.

#електрозахранване #ток #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници