Хлебарска война в Хасково, отнасят го невинни

Хлебарска война в Хасково, отнасят го невинни
A A+ A++ A

Компютърен специалист стана случайна жертва в разгорялата се война между доставчици на хляб в Хасково. При стрелба с въздушна пушка от отсрещната страна на улицата късно снощи е потрошено двойното стъкло на прозорец на втория етаж на ул. „Александър Стамболийски” 25 в областния град.

Инцидентът е станал в 22.15 часа. Собствениците са в недоумение, мъжът работи в банка и няма нищо общо с конкуренцията на хлебарите. Точно пред тяхната къща обаче на 26 януари бе подпален бус на една от враждуващите фирми доставчици.

Собственикът на опожарения бус Веселин Илчев живее в съседна къща. След палежа той огласи чрез Haskovo.net  заплашителни sms-и, които получавал от конкуренцията.

„Никой от сградата на номер 25 няма нищо общо нито с хлебарския бизнес, нито с войната между тях. Но понеже бусът бе запален точно пред нас, подпалвачите явно са решили, че дистрибуторът живее тук и са решили да го сплашат с куршуми. Изключено е снощната стрелба да е някакво хулиганство или неволен изстрел, по това време валеше проливен дъжд. Направено е нарочно, за сплашване”, коментира пред местното издание обитател на сградата.

Полицията е направила оглед на местопроизшествието още снощи. Шефът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков е уверил, че се работи по случаите с палежите и насилието в избухналата дистрибуторска война. Разследването обаче все още не е приключило.

#дистрибуция #хляб #Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »