Стотици домакинства без ток заради сняг, лед и паднали дървета

Стотици домакинства без ток заради сняг, лед и паднали дървета
A A+ A++ A

Мокър сняг, лед и паднали дървета по електропроводи в планината са причина част кварталите Горубляне, Панчарево, Бистрица, Железница, вилна зона Ярема и село Плана да са без ток.

Причина за прекъсване на електроподаването е авария по електропроводите, които захранват населените места. Те тръгват от подстанция Черни връх в София, а краят им е в планината Витоша. Мокрият сняг, образуваният лед, падналите клони и дървета в планиската част на съоръженията скъсаха проводници на компанията и доведоха да авариите, съобщиха от ЧЕЗ.

Електрозахранването в момента на кв. Горубляне е възстановено, кратковременните прекъсвания се налагат за извършване на проби за локализиране на повредени участъци.

От енергодружеството съобщиха, че аварийни екипи работят за отстраняване на аварии в 20 населени места в общините Видин и Димово.

В област Благоевград се работи за възстановяване на електрозахранването на 15 населени места. Големи количества сняг прекъснаха електрозахранването в Якоруда и Белица.

В района на Петрич придошлата река Струма отнесе 2 стълба на компанията и предизвика смущения в електроподаването.

В Софийска област екипи работят в общините Самоков, Елин Пелин, Своге и Драгоман. В София град засегнати са още кв. Бенковски, кв. Орландовци и Долни Богоров.

В областите Монтана, Ловеч, Перник, Кюстендил, Враца и Плевен няма населени места без електрозахранване.

#електрозахранване #ток #сняг #зима #ЧЕЗ #почистване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници