Блумбърг: Преговорите в Москва се провалиха

Блумбърг: Преговорите в Москва се провалиха
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерите на Германия, Франция и Русия не успяха да постигнат споразумение за прекратяване на клането в Украйна на продължилите над пет часа преговори, докато в същото време американските чиновници дебатираха нови стъпки за засилване на натиска над Русия, включително разполагането на военнослужещи в Полша и балтийския регион, коментира Блумбърг.

Преговорите, провели се между руския президент Владимир Путин, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, се състояха в Кремъл в рамките на усилията за предотвратяване на задълбочаване на конфронтацията между Русия и Запада заради Украйна.

Малко от съдържанието на разговорите стана известно, преди Меркел и Оланд да напуснат Москва. Те ще продължат преговорите по телефона през уикенда. Германският канцлер се очаква да говори на Мюнхенската конференция по сигурността в събота.

Над преговорите е

надвиснала перспективата за задълбочаване на санкциите срещу Русия

икономически срив в Украйна и риск от това конфликтът да се превърне в опосредствена война. 

Във Вашингтон американски чиновници заявиха, че в допълнение към възможните стъпки, които се обсъждат в последно време - увеличаване на икономическата помощ за Украйна, предоставяне на несмъртоносна военна помощ и дефанзивни оръжия, се води дискусия за прибавянето на въздушна и ракетна отбрана, разполагането на бойни сили и сътрудници на разузнаването в Източна Европа, а може би и в Скандинавия.

Чиновниците, които предпочетоха да останат анонимни, казаха, че

дебатът върви паралелно с този за доставките на оръжия

в Украйна – дали такива ходове ще помогнат да се попречи на Русия или обратното, ще предизвика Путин да ескалира заплахите и военните маневри.

#Украйна #Петро Порошенко #Путин #Оланд #Меркел #Кремъл #Ангела Меркел #Франсоа Оланд #Владимир Путин #Москва #преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници