Петимата обвинени за радикален ислям остават зад решетките

Петимата обвинени за радикален ислям остават зад решетките
Александрина Ангелова
A A+ A++ A

Пазарджишкият окръжен съд остави без уважение искането на петимата обвинени в радикален ислям за промяна на мярката им за неотклонение.

Те остават зад решетките, с изключение на единствената жена в групата Александрина Ангелова (на снимката долу), чиято мярка тихомълком е била променена от прокуратурата с парична гаранция от 5 хиляди лв.

Съдията Коста Стоянов прие искането на прокуратурата до 2 месеца защитниците на Ахмед Муса и на останалите от групата да нямат право да внасят искане за промяна на мярката за неотклонение.

Днес Окръжен съд-Пазарджик гледа второ по ред искане на защитниците за изменение мярката за неотклонение задържане под стража в по-лека. Първоначално наложената най-тежка мярка бе потвърдена в Апелативния съд в Пловдив.

В днешната обвинителна реч на прокуратурата бяха цитирани нови факти спрямо обвиняемите. Разпитани са служители на Гранична полиция, които свидетелстват, че Ахмед Муса и членовете на групата му са осигурили логистична подкрепа на двама босненци да преминат територията на България към Турция, а оттам към Сирия, където да вземат участие в бойни действия.

#оправдани #съд #дело #радикален ислям #ислям #Александрина Ангелова #Ахмед Муса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"