Киро Шкафа бил следен

Киро Шкафа бил следен
Кирилов е излежал присъдата си във врачанския затвор и е пълна спекулация, че съдът не си е свършил работата, че съдът го е пуснал – това изобщо не отговаря на истината, каза адвокат Йолинка Станева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиняемият по делото „Наглите" Кирил Кирилов–Шкафа, който беше убит в събота вечерта в столичния квартал „Младост", е бил следен.

На заседанието по делото в понеделник защитникът на подсъдимия адвокат Йолинка Станева заяви, че от шест месеца – откакто бил на свобода, Киро Шкафа много пъти споделял, че забелязва, че е следен, предаде „Фокус".

„Последната седмица Кирилов се притесняваше; всеки човек, който забелязва една и съща кола да се движи след него и среща едни и същи хора няколко пъти на ден, би се притеснил", каза Йолинка Станева.

Съпругата на Киро Шкафа и адвокатът му потвърдиха информацията, че той е бил следен от джип, но не е пожелал да се обърне към полицията, защото първоначално е смятал, че е нормално именно полицията да го проследява. Започнал да се притеснява, когато забелязал, че поведението и външният вид на хората, които са го следили, са различни от този на полицейските служители.

Адвокат Станева е категорична, че клиентът й не е очаквал да бъде убит.

„Той е излежал присъдата си във врачанския затвор и е пълна спекулация и не знам дали умишлено не ви е дадено, че съдът не си е свършил работата, че съдът го е пуснал – това изобщо не отговаря на истината", каза адвокат Станева.

По думите й прокуратурата не е наложила на Кирил Кирилов мярка за неотклонение по делото „Наглите", след като е излежал присъдата си във врачанския затвор.

„Мисля, че беше задължение на Прокуратурата, преди да излезе той от затвора, да му бъде наложена мярка по това дело", посочи адвокатът.

Тя обяви също, че забраната на Киро Шкафа да напуска страната също била изтекла и от два месеца насам могъл да пътува безпрепятствено извън България, но не искал. Той отказал и да стане защитен свидетел.

Кирил Кирилов бе част от 9-членната банда за отвличания, извършила 11 похищения през периода октомври 2007 - декември 2009 година. Той бе задържан в операция "Наглите" 2, която бе през декември 2009 година.

Киро Шкафа беше с мярка за неотклонение „подписка" и името му се свързваше с отвличанията на бизнесмена Кирчо Киров и студента Румен Гунински. Кирилов е водел отвлечените към тайната квартира край Вакарел.

Адвокат Йолинка Станева съобщи още, че в петък преди убийството клиентът й е депозирал обяснения пред съда, в които говори, че няма нищо общо с това, за което му е повдигнато обвинение.

Кирил Кирилов отрича да е участвал в отвличането на Киро Киров и другите. Според Станева доказателства за негово участие няма с изключение на един свидетел, който после се е отрекъл от показанията си.

„Удобна версия е да се твърди, че Кирилов е бил връзката с мозъка на „Наглите". Той е споделяше, че познава само един от групата," каза още адвокатката на застреляния подсъдим.

След 30-минутна почивка, която съдът обяви, за да провери колко време ще е необходимо за издаване на смъртния акт на убития обвиняем Кирил Кирилов, пледоариите по делото бяха подновени.

Производството срещу Киро Шкафа беше прекратено, след като прокуратурата предостави доказателства, според които „няма съмнение за смъртта на подсъдимия".

Решението може да бъде обжалван пред Апелативния съд в 15-дневен срок, но поради липса на интерес за обжалване, съдия Виолета Магдалинчева посочи, че няма пречка делото да продължи.

#делото „Наглите“ #Наглите #Киро Шкафа #Кирил Кирилов #Кирил Кирилов–Шкафа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"