Йордания започва нови въздушни удари срещу ИД

Йордания започва нови въздушни удари срещу ИД
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Йордания взе решение да нанесе нови въздушни удари по позиции на терористичната организация „Ислямска държава" в Сирия.

В четвъртък кралят на Йордания Абдула се зарече да преследва „Ислямска държава“, докато неговата армия „остане без гориво и куршуми“.

Въздушните удари срещу позиции на "Ислямска държава" в Сирия са само началото на ответната реакция на Йордания на убийството на пленен йордански пилот от радикалната групировка, заяви йорданският външен министър Насер Джуде, предаде Ройтерс.

Убийството на пилота предизвика вълна от гняв в Йордания и целия регион.

Йорданската армия обяви, че е изпратила десетки бойни самолети срещу "Ислямска държава" в Сирия, които са нанесли удари по редица цели, включително складове за муниции и тренировъчни лагери.
 
Йорданската държавна телевизия излъчи кадри от нанесените вчера удари. Тя също показа двама йордански пилоти, които пишат послания върху ракетите си с тебешир преди да излетят на бойна задача срещу "Ислямска държава". 

"За вас, враговете на исляма", гласи едно от посланията. 

Междувременно един от главните идеолози на Ал Кайда - Исам Баркауи бе освободен от йордански затвор. Прокуратурата на Йордания реши да преустанови обвиненията срещу него и нареди да го освободят, предадоха Франс прес и Ройтерс. Причината за освобождаването му не се съобщава. 

#Йордания #въздушни #удари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"