Не са нужни законодателни промени за центъра на НАТО

Не са нужни законодателни промени за центъра на НАТО
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За създаването на бъдещия команден и контролен център на НАТО в София не са необходими никакви законодателни промени, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в Брюксел.

По думите му Народното събрание не трябва да се произнася във връзка с бъдещия команден център на алианса в София. "Това не е необходимо, защото нито Конституцията, нито някакъв друг закон го налага", обясни министър Ненчев.

НАТО смята да създаде такива центрове в България, Полша, Румъния, Литва, Латвия и Естония. Според Николай Ненчев, разполагането им не означава подготовка за война.

Министърът на отбраната обяви, че на министерската среща в Брюксел не са взети никакви нови решения.

Ненчев припомни решение на Конституционния съд, според което България има право на съвместни дейности и учения със страните от пакта на своя територия.

"Вече водим разговори, които се очаква скоро да бъдат финализирани. Имаме готовност да изградим този център", заяви министърът на отбраната, цитиран от БГНЕС.

Той отбеляза, че НАТО води отбранителна политика и няма агресивно отношение спрямо която и да било друга държава.

Ненчев обясни, че България като равноправен член на НАТО би трябвало да изпълнява своите съюзнически ангажименти във всяко едно отношение. "Не бива да имаме никакво притеснение", каза още той.

 

#законодателни #промени #център #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници