За първи път в Източна Европа: Пловдив събира лидерите в туристическия бранш

За първи път в Източна Европа: Пловдив събира лидерите в туристическия бранш
Снимка: hotelego.info
A A+ A++ A

През юни Пловдив ще бъде домакин на INDEX – едно от най-престижните професионални събития за туризъм. Целта на събитието е да привлече вниманието на големите компании в бранша върху бързоразвиващите се пазари в Европа.

Ежегодно във форума се включват най-големите туроператори и авиокомпании от Европа, търговски мениджъри, онлайн посредници и инвеститори в областта на туризма.

Домакинството бе официално обявено в Лондон по време на годишната Среща на REETEX пред близо 500 представители на туристическия бизнес от 47 държави.

Директорът на REETEX Майк Лейдън и заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов подписаха меморандум за сътрудничество. На престижното събитие в британската столица основен фокус бе България, която бе представена от градовете Пловдив и София.

„Привличането на едно толкова престижно събитие в Пловдив ни дава възможност да разработим допълнително основните ни европейски пазари, както и да привлечем нови авиокомпании, които да летят до нашия град“, заяви Иван Тотев, кмет на община Пловдив.

„Имаме потенциала да увеличим значително туристите до 2019 година и провеждането на INDEX в Пловдив e важна стъпка в тази посока“, допълни той.

С домакинството си в Пловдив, престижният международен форум INDEX ще се проведе за първи път в Източна Европа. Той е едно от важните събития, които Община Пловдив ще организира през тази година с цел да подкрепи ръста на сектор туризъм в региона.

#Пловдив #Иван Тотев #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници