Украйна поиска оръжия от НАТО

Украйна поиска оръжия от НАТО
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украйна се нуждае от оръжейни доставки от НАТО заради ескалиране на конфликта в източната част на страната, заяви украинският президент Петро Порошенко в интервю за германския вестник "Велт".

„Последните събития в източните области трябва да накарат Северноатлантическия алианс да окаже още по-голяма подкрепа за Украйна, включително чрез доставки на съвременни оръжия за защита и отбрана от агресора", категоричен бе Порошенко.

Президентът подчерта, че правителството в Киев иска мир, но той трябва да бъде защитаван от силна армия, снабдена със съвременно оръжие.

Междувременно бившият премиер на Украйна Николай Азаров заяви, че настоящата власт в Киев не е способна да прекрати войната в източната част на страната.

„Способна ли е днешната власт в Киев да прекрати войната? Не е способна. Тя не е самостоятелна“, заяви Азаров, цитиран от РИА Новости.

Според него, в Украйна съществува мощна „пета колона“, която работи за разрушаването на страната.

„А вие знаете ли кое е най –важното за американците? Аз си извадих този извод от срещите с тях- да разрушат военно-промишления комплекс на Украйна, понеже дой допълваше военно-промишления комплекс на Русия“, добави Азаров.

По-рано министърът на отбраната на Франция Жан-Ив Ле Дриан заяви, че Париж не възнамерява да предостави летални оръжия на Украйна. Миналата седмица канцлерът на Германия Ангела Меркел също заяви, че страната й няма да подпомогне Киев с оръжия.

#Украйна #Петро Порошенко #Порошенко #Николай Азаров #Азаров #Германия #Франция #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници